Teràpia de Parella

TERÀPIA DE PARELLA

 

EN QUÈ CONSISTEIX UNA TERÀPIA DE PARELLA?

 

Es considera que una parella presenta un funcionament sa quan les dues parts estan satisfetes, i quan donen i reben d'una manera equilibrada dins la relació. Quan aquest equilibri es trenca i la satisfacció matrimonial d'un membre, o d'ambdues parts, es tambaleja, es fa necessària una intervenció psicològica que recuperi l'equilibri perdut. Però moltes persones temen demanar assessorament i es pregunten com deu ser una teràpia de parella.

 

Les principals àrees que s'han de mantenir en equilibri i per les quals la parella patiria un deteriorament si es veiessin afectades, són:

1) L'àrea afectiva: els intercanvis afectius, sexuals, comunicació, mostres de companyerisme i de suport.

 

2) L'àrea instrumental: decisions respecte la cura i educació dels fills, decisions econòmiques, laborals i repartiment de tasques domèstiques.

 

3) Subproductes de la relació de parella, com l'aspecte físic del cònjugue, el temps lliure de cadascú i el fet de poder pendre decisions de manera independent (aquelles que no afecten a la parella).

 

La teràpia es divideix en tres ETAPES:

1. La primera correspon a l'avaluació, on s'intentarà identificar quines són les àrees problemàtiques de la parella.

 

Consta de quatre sessions: una primera entrevista conjunta on es recull el motiu de consulta a nivell més general; una entrevista individual amb cada membre, on s'obté una percepció del problema des del punt de vista de cada cònjugue i on es coneixen també els punts forts de la parella; per últim, una altra sessió conjunta, on es farà la devolució de la impressió diagnòstica i es plantejarà el tractament a seguir.

 

 

2. La segona etapa correspon al tractament. Aquest pot dur-se a terme de diverses maneres, en funció de la problemàtica que presenti cada parella en concret.

 

Una teràpia de parella “estàndard” podria englobar les següents àrees: treballar l'apropament afectiu, treballar les habilitats de comunicació o les habilitats de solució de problemes.

 

Al llarg de l'etapa de tractament, acostumen a utilitzar-se tècniques de registre dels propis pensaments i sentiments, registre de conductes agradables, la realització de desitjos... entre d'altres. A més a més, es proposen tasques per realitzar a casa entre sessió i sessió.

 

 

3. Finalment passaríem a la tercera etapa, amb sessions més espaiades, i centrada en la supervisió de les metes aconseguides i en tècniques de prevenció de recaigudes.

 

 

ON ESTEM

 

C/ Ponent, 3 local B2

08292 Esparreguera

CONTACTA AMB NOSALTRES

 

HORARIS

 

Consultar

De dilluns a divendres

Autoritzat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Codi de Registre: E08598430

Montserrat Llopart Mestres

Número col·legiada 12472